Dolor per fibromiàlgia: consells per a controlar els brots de fibromiàlgia

Dolor per fibromiàlgia: consells per a controlar els brots de fibromiàlgia

Dolor per fibromiàlgia: consells per a controlar els brots de fibromiàlgia

La fibromiàlgia és una malaltia crònica que es caracteritza per dolor musculoesquelètic generalitzat, fatiga, trastorns del son, ansietat, depressió, entre molts altres símptomes.

Malgrat ser una malaltia comuna, és una malaltia molt freqüent, però MOLT poc coneguda. Existeix una grandíssima falta de coneixement d’aquesta malaltia a esacala social.

En aquest article volem visibilitzar la fibromiàlgia, els seus símptomes, els tractaments disponibles i consells generals per a ajudar a controlar els brots de dolor i millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia.

Què trobaràs en aquest article sobre el dolor i la fibromiàlgia?

Qué es la fibromialgia y cómo se relaciona con el dolor

La fibromiàlgia és una malaltia que es caracteritza per la presència de dolor musculoesquelètic generalitzat constant. Avui dia, la fibromiàlgia està reconeguda com una malaltia reumatològica.

La seva denominació significa “dolor en els músculs i en el teixit fibrós (lligaments i tendons)”.

dolor fibromialgia, enfermedad que afecta mayoritariamente a mujeres. Centre medicina biològica Barcelona

El dolor generalitzat constant és un dels seus símptomes, però la fibromiàlgia presenta altres símptomes: fatiga, insomni, cefalea o migranya, alteracions de la memòria i la concentració, problemes tiroidals, vertígens, contractures musculars, parestèsies, ansietat, pell seca, dermografisme, disfunció temporo-mandibular, entre altres.

És un de les anomenades Síndromes de Sensibilització Central (SSC), com són la Sensibilitat Química Múltiple (SQM), la Electrohipersensibilitat, la Fatiga crònica, el Dolor Crònic o la mateixa Fibromiàlgia. La característica principal dels SSC és que afecten el sistema nerviós central i produeixen una alteració en la sensibilitat del dolor.

Aquestes Síndromes de Sensibilització Central rarament es presenten sols, per la qual cosa en moltes ocasions una persona amb fibromiàlgia també pot presentar una síndrome de fatiga crònica, sensibilitat química múltiple, electrohipersensibilitat, síndrome de còlon irritable, migranya, entre altres.

dolor fibromialgia, enfermedad que afecta mayoritariamente a mujeres. Centre medicina biològica Barcelona

La fibromiàlgia afecta aproximadament al 2,5% de la població i 9 de cada 10 són dones. Cada vegada veiem casos en persones més joves, encara que el rang d’edat en què s’acostuma a diagnosticar està entre els 25 i els 60 anys.

Què causa el dolor?

Totes les neurones del nostre cervell emeten senyals a determinades freqüències en funció del que hagin de transmetre.

En la fibromiàlgia, les neurones de determinades zones emeten freqüències de dolor davant estímuls no dolorosos, és el que anomenem una centralització del dolor.

Podem dir que existeix una anomalia en la percepció del dolor. És molt freqüent que les persones amb fibromiàlgia manifestin “em fa mal tot”.

Aquest dolor constant i generalitzat pot canviar de zona i evolucionar durant el dia, l’activitat, o, davant factors externs. Sol haver-hi zones en les quals el dolor és més intens, a aquest dolor de base s’hi pot sumar dolor més agut i localitzat en diferents punts del cos.

Símptomes de la fibromiàlgia

La fibromiàlgia és una malaltia crònica que afecta milions de persones a tot el món.

Pot ser molt debilitant i pot tenir un impacte molt significatiu en la qualitat de vida de qui la pateix.

És molt freqüent, però molt poc coneguda. Existeix una grandíssima falta de coneixement d’aquesta malaltia a nivell social.

dolor fibromialgia, enfermedad que afecta mayoritariamente a mujeres. Centre medicina biològica Barcelona

Descripció de la fibromiàlgia i els seus símptomes

Símptomes inicials: com comencen els símptomes de la fibromiàlgia?

Els primers símptomes poden ser molt variables. En molts casos són lleus a l’inici, i, amb el pas del temps, van augmentant en intensitat.

Volem destacar els primers símptomes més generalitzats de la fibromiàlgia, per a ajudar a prendre consciència a escala poblacional:

consejos para brotes de fibromialgia, un artículo que habla en profundidad de la fibromialgia, centre medicina biològica de barcelona
 • Sentir fatiga o sensació d’estar sense energia constantment.
 • Dolor muscular constant i generalitzat.
  Aquest dolor, molt sovint, comença amb un dolor puntual i localitzat, que es va estenent a altres zones. En altres casos, el dolor inicial és generalitzat però discontinu, i a poc a poc va pujant d’intensitat i freqüència.
 • Espasmes musculars.
 • Dificultat per a concentrar-se o recordar.
 • Microdespertars, insomni, son lleuger o sentir que no s’ha descansat en aixecar-se al matí.

Com comentàvem, no són els únics símptomes i és possible que siguin variables durant dies, setmanes o fins i tot mesos.

Altres símptomes de la fibromiàlgia:

A més del dolor en la fibromiàlgia, altres símptomes que poden ser presents són:

 • Contractures o rigidesa muscular en estar molta estona en la mateixa posició o en aixecar-se del llit.
 • Dolor o distensió a la regió abdominal.
 • Dolor muscular després de realitzar exercici físic o menor tolerància a l’exercici.
 • Una certa sensibilitat en la mandíbula.
 • Parestèsies, sensació d’entumiment, de burxades o de formigueig a les mans o els peus, els braços o les cames.
 • Notar inflor a les mans o els peus sense que existeixi inflamació.
 • Cefalees (mal de cap agut) o migranyes.
 • Sensibilitat davant sorolls, lluminositat, olors, estímuls freds (com ara begudes o aliments).
 • Increment de la freqüència urinària.
 • Nàusees i restrenyiment que pot alternar-se amb diarrea.
 • Vertígens.
 • Problemes tiroidals.
 • Ansietat.
 • Pell seca.
 • Dermografisme (susceptibilitat exagerada en la pell, en la qual apareixen marques en la zona de la pell en la qual s’ha gratat o esgarrapat prèviament).
 • Disfunció temporo-mandibular.
 • Entre altres.

Diagnòstic de la fibromiàlgia

En l’actualitat, el diagnòstic es realitza principalment a través de la història clínica i l’exploració física a causa de la falta de proves complementàries específiques. Aquestes proves només s’utilitzen per a descartar altres malalties.

A causa de la gran varietat de símptomes i la falta de coneixement entre molts professionals, el diagnòstic de fibromiàlgia sovint es retarda diversos anys després que apareixen els símptomes.

Segons el que se sap fins ara, la fibromiàlgia sembla tenir una base genètica que predisposa a la persona a desenvolupar la malaltia.

L'inici sembla estar relacionat amb una inflamació crònica de baix grau, que és el començament de moltes malalties. Aquesta inflamació o altres situacions, com una fuetada cervical o traumatisme fort, generen desregulació en l'eix neuro-inmuno-endocrí. I això, a la llarga, fa que el dolor se centralitzi.

La "centralització del dolor" significa que unes certes àrees del cervell envien senyals dolorosos en resposta a estímuls que no són dolorosos.

Encara que no existeixen eines de diagnòstic específiques, la recerca utilitzant tècniques de ressonància magnètica funcional ha demostrat que els circuits neuronals que transmeten el dolor estan permanentment activats en pacients amb fibromiàlgia.

Causes i factors de risc

L’etiologia (causa) de la FMG és desconeguda, però es creu que hi ha un component genètic que al costat d’altres factors la poden arribar a desencadenar.

La inflamació crònica de baix grau predisposa a sofrir múltiples malalties cròniques en persones susceptibles.

Les persones amb predisposició a la fibromiàlgia que a més tenen inflamació crònica de baix grau és més probable que la desenvolupin.

Quins factors provoquen una inflamació crònica de baix grau?

Existeixen diversos factors que poden contribuir al desenvolupament d’una inflamació crònica de baix grau, entre ells s’inclouen:

A més, els traumatismes cranioencefàlics o les fuetades cervicals s’han relacionat enormement amb l’inici d’un SSC. També els traumes psíquics estan relacionats.

Algunes infeccions es relacionen, a curt o llarg termini, amb l’aparició de SSC, com estem veient ara en les fatigues post Covid.

Quin és el pronòstic de la fibromiàlgia?

En pacients recentment diagnosticats sempre apareix la pregunta “com acaba una persona amb fibromiàlgia?”. Des de la reumatologia es diu que la FMG no té cura.

Des de la medicina integrativa afirmem que no es cura en el sentit que, una persona amb fibromialgia sempre serà sensible i haurà de cuidar els seus hàbits de vida, encara que estigui asimptomàtica en aquest moment, la qual cosa és possible.

Cal treballar molt perquè una persona amb FMG no presenti símptomes i es requereix temps i esforç, però és possible.

Tractament de la fibromiàlgia des de la medicina integrativa

Durant molts anys, en el Centre de Medicina Biològica de Barcelona, hem estat treballant al costat de pacients amb fibromiàlgia en el seu tractament i hem aconseguit grans millores, i fins i tot alguna remissió total.

Què és la medicina integrativa?

La medicina integrativa consisteix en la combinació dels coneixements de la medicina al·lopàtica (convencional) amb els de la medicina biològica, naturista o complementària per a obtenir un enfocament terapèutic més respectuós amb l’organisme, sempre que sigui possible, sense ignorar les valuoses aportacions de la medicina al·lopàtica, com la cirurgia, el tractament del càncer amb antineoplàsics o l’ús d’antibiòtics i altres medicaments, quan siguin necessaris.

Des de la medicina integrativa i holística considerem tots els aspectes que poden afectar el pacient, tant a nivell físic com emocional i social.

Beneficis de la medicina integrativa en el tractament de la fibromiàlgia

L’abordatge de la medicina convencional consisteix a donar fàrmacs per a tractar el dolor, l’insomni o altres símptomes. Sovint no funcionen i, en alguns casos, poden empitjorar el quadre.

El tractament des de la medicina integrativa parteix d’un abordatge global que consisteix a tractar la inflamació crònica de baix grau que hi ha sempre de base, eliminant-la en la mesura que sigui possible, per la qual cosa millora la salut general i, per tant, els símptomes. Si no hi ha desaparició total dels símptomes, almenys aquests es controlen molt millor i són més lleus.

Ens focalitzem en l’eix neuro-inmuno-endocrí des de diferents abordatges:

crisis de dolor por fibromialgia, abordaje desde la medicina integrativa, centre de medicina biològica de barcelona

Tot això sumat al nou tractament per a la fibromiàlgia i pioner a Barcelona d’Estimulació Magnètica Transcranial de Baixa Intensitat amb efecte Neuromodulador, que treballa els circuits neuronals que transmeten el dolor.

El tractament integratiu i personalitzat ajuda a millorar la simptomatologia de la fibromiàlgia experimentant una millora molt significativa en la qualitat de vida.

Estimulació Magnètica Transcranial de Baixa Intensitat

Quan vam conèixer l’existència d’aquest tractament per a la fibromiàlgia vam pensar que podria ser una altra peça clau en el tractament, per la qual cosa vam decidir investigar sobre aquest tema.

Després de gairebé un any de recerca i aprenentatge, vam decidir incorporar aquest tractament, ja que l’evidència ens mostra que la millora en la qualitat de vida és molt significativa.

Com funciona el tractament en Estimulació Magnètica Transcranial de Baixa Intensitat?

En funció del que hagin de transmetre, les nostres neurones emeten senyals a determinades freqüències.

Com hem explicat anteriorment, en la fibromiàlgia, certes zones del cervell emeten freqüències de dolor davant estímuls que no són dolorosos.

L'Estimulació Magnètica Transcranial de Baixa Intensitat té com a objectiu desactivar aquests circuits neuronals que transmeten el dolor.

Per a això, s’emet un camp magnètic de molt baixa freqüència en les àrees afectades del cervell, la qual cosa modifica la freqüència neuronal disfuncional. És com fer un «reset» a aquestes neurones afectades.

tratamiento para la fibromialgia, Estimulación Magnética Transcraneal de Baja Intensidad, en centre medicina biològica de barcelona

En l'actualitat, som l'únic centre a Barcelona que ofereix l'Estimulació Magnètica Transcranial de Baixa Intensitat amb efecte Neuromodulador com a tractament per a la fibromiàlgia.

Si vols més informació sobre aquest nou tractament per a la fibromiàlgia et recomanem que consultis tota la informació en la nostra web: fibromialgia.

Teràpies complementàries en el tractament de la fibromiàlgia

Existeixen altres teràpies en el tractament de la fibromiàlgia i la seva simptomatologia. És important valorar-les en cada cas, segons la història de la persona i els símptomes que presenta:

Fisioteràpia i osteopatia

Des de l’osteopatia i la fisioteràpia observem alteracions articulars, dolors musculars generalitzats, fascials, de lligaments i tendons, sobretot al matí.

El tractament integratiu es realitza de manera individualitzada, ja que cada persona presenta un llindar de dolor diferent i unes zones més específiques a tractar preferentment.

Han de realitzar-se manipulacions vertebrals suaus, tractaments musculars, de fàscies i resta de teixit tou, estiraments passius, regulació de la ATM, teràpia craneosacral i RPG (reeducació postural) per a millorar la postura.

Tot això, estarà en funció de l’estat de la persona en el moment del tractament.

qué es bueno para la fibromialgia, tratamiento con fisioterapia y osteopatia, centre medicina biològica de barcelona

L'osteopatia i la fisioteràpia en la fibromiàlgia milloren la qualitat de vida: es relaxen la musculatura i els bloquejos articulars, per la qual cosa millora la mobilitat i disminueix la intensitat del dolor. Al mateix temps, fa més reparador el son i, per tant, es redueix el cansament.

Ozonoterapia

La teràpia d’ozó és un tractament complementari exempt d’efectes secundaris molt indicat en pacients que presenten fibromiàlgia.

L’ozonoteràpia treballa en dos dels símptomes més importants en aquesta malaltia: dolor i fatiga o cansament crònic.

Si ens referim al dolor, un recent estudi de 200 pacients tractats amb autohemoteràpia d’oxigen-ozó va obtenir una rehabilitació bastant completa de la funció músculesquelètica amb una important reducció del dolor en gairebé el 80% dels pacients al mes del seguiment.

El tractament amb ozonoterapia, en millorar l'oxigenació de tots els teixits de l'organisme, aconsegueix una recuperació de la vitalitat dels pacients.
Això permet disminuir la medicació i millorar la qualitat de vida.

qué es bueno para la fibromialgia, tratamiento con ozonoterapia para reducir dolor y fatiga, centre medicina biològica barcelona

Acupuntura

A causa del baix llindar de dolor que habitualment presenten les persones amb fibromiàlgia enfront de les agulles d’acupuntura, hem verificat que el tractament més adequat en aquests casos és amb electroacupuntura i auriculoterapia.

En l’electroacupuntura s’aplica corrent elèctric terapèutic (que té efecte opiaci) sobre les agulles a través d’aparells d’electroestimulació, per a aconseguir un major efecte analgèsic en dolor local o generalitzat.

qué es bueno para la fibromialgia, tratamiento con acupuntura, electroacupuntura y auriculoterapia para reducir dolor y fatiga, centre medicina biològica barcelona

En l’auriculoterapia s’estimulen una sèrie de punts de l’orella amb microagulles o boletes magnètiques.

S’ha estudiat que l’orella és una zona en la qual hi ha una representació de les parts de l’organisme, en aquests casos ens interessa específicament les terminacions del nervi espinal i nervi vague, fet que ens ajuda a estimular i equilibrar el sistema neurovegetatiu (molt desequilibrat en la fibromiàlgia).

El tractament amb electroacupuntura i auriculoterapia disminueix també la sensació de dolor, millorant així la qualitat de vida de la persona.

Nutrició

Des de la nutrició integrativa i la psiconeuroendocrinologia ens centrem en abordar els possibles desequilibris i disfuncions del sistema neuro-inmuno-endocrí i a reduir la inflamació crònica de baix grau.

En termes generals, recomanem una dieta equilibrada, rica en nutrients i baixa en aliments processats i sucres refinats, amb èmfasis en aliments antiinflamatoris com a fruites i verdures, greixos saludables, proteïnes magres i aliments rics en fibra. També es poden recomanar suplements nutricionals específics per a ajudar a reduir la inflamació i millorar l’equilibri hormonal.

Des de la psiconeuroendocrinologia i la nutrició integrativa treballem amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida amb canvis en l'estil de vida, la pràctica d'esport, el moviment diari, una nutrició adequada, relacions saludables, la gestió de l'estrès, el descans, la gestió emocional, entre altres aspectes.

qué es bueno para la fibromialgia, tratamiento con nutrición integrativa y psiconeuroendocrinología, centre medicina biològica barcelona
qué es bueno para la fibromialgia, tratamiento con nutrición integrativa y psiconeuroendocrinología, centre medicina biològica barcelona

Consells per a alleujar els brots de fibromiàlgia

Com es relaciona la fibromiàlgia amb el dolor i els brots

La FMG és una malaltia on els símptomes poden variar enormement, fins i tot al llarg del dia, amb els canvis de temps i per èpoques.

Depèn molt de cada persona i és difícil establir un patró.

Consejos para aliviar los brotes de fibromialgia, centre medicina biològica barcelona

Habitualment hi ha un dolor de fons que pot ser més o menys intens, sobre el qual es poden afegir dolors puntuals més aguts, a més dels altres símptomes (fatiga, insomni, etc.) que també són variables.
No podem afirmar quan dura una crisi de dolor per fibromiàlgia i com poder sortir d’una crisi, ja que és molt variable i depèn de cada pacient.

Si bé és important per als brots de fibromiàlgia, com ja hem comentat, tractar el fons inflamatori i l’estimulació magnètica transcraneal de baixa intensitat per a millorar la simptomatologia i evitar les crisis de dolor per fibromiàlgia.

Importància de l'autocura i la gestió de l'estrès

L’autocura implica parar esment a les necessitats del cos i de la ment, i prendre mesures per a satisfer aquestes necessitats.
L’estrès és un factor de desajustament del metabolisme molt gran. Està molt ben estudiat com l’estrès altera tots els sistemes corporals com l’eix tiroidal o la immunitat.
Una bona gestió de l’estrès serà fonamental per a la millora de la persona.

Exercici i activitat física adequats

L’activitat física és un regulador del metabolisme, ajuda a millorar el ritme deposicional (especialment en cas de restrenyiment), contribueix a controlar els nivells de sucre en sang (que quan estan elevats generen molta inflamació), estimula l’eliminació de tòxics i redueix l’estrès.

És important realitzar una activitat plaent per a la persona, evitant que es converteixi en una altra font d’estrès.

Comunament relacionem activitat física amb gimnàs i córrer, però també ho són el ball i passejar per la muntanya, per exemple.

Idealment, cal fer algun tipus d’activitat física cada dia, en la mesura que el dolor i la fatiga ho permetin, però sempre serà millor 1 minut d’activitat física que 0!

Alimentació i suplements per a la fibromiàlgia

No creiem en les dietes ni en els suplements per a totes les persones per igual.

Tal com esmentàvem quan explicàvem el tractament des de la nutrició i la psiconeuroendocrinologia, existeixen unes pautes generals: una alimentació antiinflamatòria, sense tòxics, preferiblement ecològica, adequada a les necessitats tant físiques com emocionals de la persona, evitant aquests aliments que generen intolerància, etc. Però sempre serà necessària una adaptació personalitzada de la dieta o dels hàbits de vida.

Quant a la suplementació aquesta anirà molt lligada a reduir la inflamació crònica de baix grau i, en conseqüència, dependrà de quins siguin els focus d’inflamació.

En general, en la fibromiàlgia és important donar suport als mitocondris (les organel·les encarregades de produir l’energia cel·lular), eliminar la permeabilitat intestinal, assegurar la correcta miconutrició amb oligoelements específics, donar suport antioxidant i suport a la detoxificación.

Què és bo per a la fibromiàlgia: recomanacions generals

Volem tancar aquest article sobre dolor i fibromiàlgia amb algunes recomanacions generals com a resum de tot l’exposat.

 1. Mantenir una alimentació saludable i equilibrada, evitant aliments processats, refinats i rics en greixos saturats. Incloure aliments rics en nutrients, especialment aquells que contenen antioxidants i antiinflamatoris naturals.
 2. Practicar exercici físic regularment, sempre adaptat a les necessitats i limitacions de cada persona. L’exercici aeròbic moderat, com caminar, ballar, nedar o muntar amb bicicleta, pot ser beneficiós per a alleujar els símptomes de la fibromiàlgia.
 3. Evitar el sedentarisme i l’estrès, ja que poden empitjorar els símptomes de la fibromiàlgia. Tractar de portar una vida activa i equilibrada, realitzant activitats plaents i relaxants.
 4. Dormir bé i suficient, ja que la falta de son pot empitjorar els símptomes de la fibromiàlgia. Tractar de mantenir una rutina de son regular i realitzar rutines de relaxació abans de dormir.
 5. Evitar químics i camps electromagnètics (CEM). És important realitzar un control ambiental. Algunes persones sofreixen de sensibilitat química múltiple (SQM) o electrohipersensibilitat a més de fibromiàlgia i ja saben com evitar els químics i CEM. Unes altres, al no presentar símptomes clars, poden creure que no els afecten, però, la veritat, és que afecten a totes les persones en menor o major grau. I si existeix una patologia crònica, serà clau també controlar aquest factor. Descobreix en aquests dos articles com reduir la contaminació en la llar i com reduir l’exposició a radiacions electromagnètiques.
 6. Enfocar el tractament des d’una mirada integrativa i individualitzada, tractant la inflamació crònica de baix grau i posant el focus en l’eix neuro-inmuno-endocrí, sumat al tractament amb Estimulació Magnètica Transcraneal de Baixa Intensitat amb efecte Neuromodulador, que treballa els circuits neuronals que transmeten el dolor.

Hi ha diversos factors que poden empitjorar la simptomatologia de la fibromiàlgia, entre ells es troben:

 • Estrès: l’estrès físic o emocional pot augmentar els símptomes de la fibromiàlgia i fer que la malaltia sigui més difícil de manejar.
 • Presència de focus irritatius en l’organisme que generen inflamació crònica de baix grau: intervencions dentals, disbiosis, postura, cicatrius, traumatismes, etc.
 • Falta de son: La falta de son i descans pot agreujar la fatiga, el dolor i les crisis de dolor associades a la fibromiàlgia.
 • Activitat física excessiva: L’excés d’activitat física pot empitjorar el dolor i la fatiga en les persones amb fibromiàlgia.
 • Canvis climàtics: Els canvis en la temperatura i la humitat poden afectar les persones amb fibromiàlgia, ja que poden augmentar la sensibilitat al dolor.
 • Consum habitual de tabac, alcohol, drogues.
 • Alimentació inadequada: Una dieta pobra en nutrients i rica en aliments processats i sucres refinats pot empitjorar els símptomes de la fibromiàlgia.
 • Exposició a substàncies químiques, tòxics ambientals o camps electromagnètics: L’exposició a substàncies químiques tòxiques en l’ambient pot empitjorar els símptomes de la fibromiàlgia en algunes persones.

És important tenir en compte que els factors que empitjoren els símptomes de la fibromiàlgia poden variar d’una persona a una altra, per la qual cosa és important que cada persona identifiqui els seus propis factors desencadenants i els eviti en la mesura que sigui possible.

Si a més de l’article vols veure el directe que vam fer a Instagram en el qual parlàvem de fibromiàlgia amb Gi Soroka (@gisoroka) i la Dra. Padma Solanas.

Gi és creadora i editora del blog “Para el bebé” des de fa més de 16 anys, és assessora de lactància, Social Media Strategist, sòcia de Babycare Agency i co fundadora de MOMpreneurs. Fa 20 anys que viu amb fibromiàlgia.

La Dra. Padma Solanes és Metge especialista en medicina ambiental i integrativa, teràpia neural i nutrició ortomolecular.

Si després de llegir l’article et queda algun dubte sobre la fibromialgaia o el tractament en Estimulació Magnètica Transcraneal de Baixa Intensitat amb efecte Neuromodulador pots plantejar-la:

 • Contactant amb el Centre de Medicina Biològica de Barcelona: telefonant al 93 419 17 16 o enviant un correu a info@medicina-biologica.net.
 • En els comentaris del blog.
 • Escrivint un missatge directe en els nostres perfils de xarxes socials: Instagram o Facebook.

Article escrit per:

Picture of Dra. Padma Solanas Noguera
Dra. Padma Solanas Noguera

Metge especialista en medicina ambiental i integrativa, teràpia neural i nutrició ortomolecular.

Articles relacionats
Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *