Sèrums vitamina C intravenosa

Què és el tractament amb vitamina C endovenós?

La vitamina C intravenosa és un nutrient que es troba en els aliments i en els suplements alimentaris. És un antioxidant que també compleix una funció important en l’elaboració del col·lagen i algunes hormones.

Les dosis altes de vitamina C s’administren per boca o per infusió intravenosa (a través d’una vena en el torrent sanguini).

Quan es realitza l’aplicació endovenosa de vitamina C s’aconsegueixen concentracions més altes en la sang que la mateixa quantitat presa per la boca, ja que té una baixa absorció intestinal i a més és una vitamina que es degrada ràpidament.

En alguns estudis es va observar que, les dosis altes de vitamina C intravenosa en pacients amb càncer van millorar la qualitat de vida a més de disminuir els efectes secundaris de la quimioteràpia i la radioteràpia. Encara que les seves aplicacions no es limiten a la teràpia coadjuvant del càncer.

Aplicacions del tractament amb vitamina C endovenós:

Disminuir l'estat d'oxidació de l'organisme produït per teràpies específiques o per una patologia crònica o aguda: infeccions com a refredats o grip, malalties inflamatòries com a artritis, malalties cardiovasculars, dislipèmia, càncer, diabetis, etc.
Com a prevenció de malalties inflamatòries o degeneratives i cataractes.
Com a teràpia antiaging (antienvelliment).
Malaltia periodontal.
Entre d'altres

Com es realitza l’aplicació endovenosa de vitamina C?

Inicialment, realitzem una valoració per a determinar si és necessari i beneficiós realitzar aquest tipus de teràpia. Aquesta valoració la basem en una revisió de la història clínica, una exploració física i un mesurament amb Electroacupuntura de Voll.

En efectuar la teràpia, preparem la mescla de vitamina C (pot variar segons el pacient) i sèrum fisiològic, just abans de l’administració, evitant així que la vitamina C es degradi.

L’aplicació endovenosa de vitamina C, una vegada preparada, s’administra mitjançant una punció en vena.

Teresa Montaner

Teresa Montaner

Teresa Montaner, Infermera, és qui realitza el tractament per a administrar sèrums de vitamina C en la nostra consulta de Barcelona.

Preguntes sobre el tractament amb vitamina C endovenós i els sèrums de vitamina C:

És un nutrient que es troba en els aliments, com les taronges, les aranges, les papaies, els pebrots i la col arrissada, o en els suplements alimentaris.

És un antioxidant que ajuda a prevenir el mal a les cèl·lules que causen els radicals lliures. També actua sobre els enzims que exerceixen una funció clau en l’elaboració del col·lagen. També es diu àcid L-ascòrbic o ascorbato.

L’aplicació endovenosa de vitamina C s’administra mitjançant una punció en vena, així s’aconsegueixen concentracions molt més altes en la sang.

El sèrum es degrada molt ràpidament pel que es prepara a la consulta just abans de l’administració al pacient. Es barreja la quantitat necessària de vitamina C (que pot variar segons el pacient) en un sèrum fisiològic i s’administra mitjançant una punció en vena.

La durada dependrà de cada cas, de cada persona i cada patologia.

La durada de l’efecte dependrà de l’estat d’oxidació prèvia de l’organisme, de la quantitat que s’administri en cada sessió, del nombre de sessions i del metabolisme individual, així que la durada de l’efecte dependrà de cada persona.

Existeixen múltiples estudis clínics que avalen l’eficàcia del tractament vitamina C endovenós en la teràpia coadjuvant del càncer, així com en altres patologies.

 

Els efectes adversos de l’aplicació endovenosa de vitamina C són pocs i infreqüents, però existeixen. 

Està totalment contraindicada en cas de favisme (dèficit G6PD), en cas de dubtes sobre si pateix aquest dèficit, a la nostra consulta tenim un test ràpid per a esbrinar-lo.

Tampoc es recomana en pacients amb hemocoromatosis, ja que  el tractament vitamina c endovenós contribueix a l’absorció de ferro i en aquesta malaltia ja hi ha un excés. 

No està recomanada en pacients amb tendència a fer litiasi (càlculs) renals, ja que pot afavorir l’aparició d’aquests.

Cal tenir precaució en pacients amb antecedents de malalties renals i pacients que prenen Warfarina.

És un antioxidant molt potent i, precisament, els fàrmacs antineoplàsics solen usar l’oxidació com un dels mecanismes per a eliminar el tumor. El problema és que aquesta oxidació no afecta només a les cèl·lules tumorals sinó també a les sanes i d’aquí els efectes adversos.

L’administració de vitamina C intravenosa ha de separar-se de les sessions de quimioteràpia per a evitar la disminució de l’efecte d’aquesta.

Necessites un tractament amb vitamina C intravenosa?

Demana una vista o sol·licita informació sobre el tractament amb sèrums de vitamina C intravenosa. 

Teresa Montaner és qui aplicarà el tractament que us ajudarà a disminuir l’estat d’oxidació del teu organisme.