Medicina ortomolecular a Barcelona

En la societat actual, el dia a dia acostuma a ser trepidant. I el nostre organisme es veu sotmès a estrès, desgast, poques hores de son i, a vegades, una alimentació insuficient o desequilibrada per a aportar tot allò que gastem.

Això fa que els nutrients que necessitem per a mantenir la nostra salut estiguin, molt sovint, en quantitats inferiors a les que el nostre cos necessita i això ens porta a emmalaltir.

Ens podem sentir cansats, ens constipem més sovint del compte, estem nerviosos, sofrim insomni, ens cau el cabell, entre altres símptomes. És una realitat que veiem diàriament a la clínica de medicina ortomolecular de Barcelona.

Què és la medicina ortomolecular?

Des de la medicina general amb visió holística i integrativa, podem entendre que els nutrients i micronutrients tenen un paper molt important en el metabolisme i el manteniment correcte de les funcions cel·lulars i orgàniques.

La micronutrició o medicina ortomolecular estudia la falta d’aquests nutrients i micronutrients (vitamines i minerals, oligoelements, àcids grassos i aminoàcids, entre altres) que intervenen tant en l’aparició de trastorns o estats patològics, com en la seva millora o curació.

A consulta tenim en compte aquestes possibles mancances, que es poden detectar mitjançant l’electroacupuntura de Voll (EAV), orientant així en la presa de suplements alimentaris per a corregir-les.

Preguntes freqüents que ens plantegen a la clínica de medicina ortomolecular

La medicina ortomolecular complementa l’alimentació en l’aportació dels elements necessaris per a l’organisme, amb la finalitat que aquest, pugui realitzar tots els processos orgànics correctament.

Per tant, ajuda tant a prevenir l’aparició de malalties, com al fet que l’organisme pugui fer una millor autoregulació i cura d’ell mateix.

Pot utilitzar-se com a prevenció i com a suport en qualsevol malaltia.

Aminoàcids, àcids grassos, vitamines, minerals i algunes molècules importants de l’organisme.
En general els donem en un període de temps limitat, com a màxim, fins a la següent visita a la clínica de medicina ortomolecular, on valorem la necessitat de seguir el tractament.

L’absorció dels suplements alimentaris no és del 100%, com tampoc ho és en la majoria dels fàrmacs. De tota manera, en la clínica de medicina ortomolecular valorem mitjançant l’electroacupuntura de Voll (EAV), les analítiques de sang i el nostre criteri professional, la necessitat de prendre un suplement o no, de manera que optimitzem la presa d’aquests tot minimitzant les pèrdues.

Majoritàriament sí. Des de la nutrició integrativa,  servei que desenvolupem al nostre centre, et podem orientar en aquest sentit.

No obstant això, en alguns moments de forta pèrdua o disminució de determinats nutrients convé suplementar temporalment.

Pràcticament qualsevol malaltia es pot beneficiar de la presa d’algun suplement. Ja sigui per a pal·liar els efectes de la inflamació, oxidació, envelliment precoç, depleció a causa de l’excés d’ús o la falta d’aportació.

En general és molt efectiva en tot el que té a veure amb malalties cròniques, ja que en aquestes es donen dèficits nutricionals profunds.

Podem parlar d’estrès crònic, malalties psicològiques i neurològiques, síndromes de sensibilització central, malalties inflamatòries, autoimmunes, degeneratives com l’artrosi, problemes cardiovasculars, digestius, infeccions en general, problemes ginecològics com els símptomes associats a la menopausa, dolors menstruals, infertilitat, tractament coadjuvant en càncer, entre altres.

L’identifiquem en funció de la clínica, les analítiques de sang i l’electroacupuntura de Voll (EAV).

La Dra. Montserrat Noguera, la Dra. Padma Solanas i la Dra. Assumpta Mestre són els metges que aborden la visita de medicina ortomolecular a Barcelona.

Dra. Montserrat Noguera

Dra. Montserrat Noguera

Dra. Padma Solanas

Dra. Padma Solanas

Assumpta Mestre

Assumpta Mestre

Demana una primera visita

O sol·licita informació i t’orientarem en quin dels serveis que oferim al Centre de Medicina Biològica pot donar resposta a les teves necessitats actuals i expectatives. 

T’acompanyarem en el procés de millorar la qualitat de vida d’una manera integral i respectuosa.