Drenatge Limfàtic Manual

Què és el Drenatge Limfàtic Manual?

El Drenatge Limfàtic Manual és una tècnica específica creada per a regular la correcta distribució dels nostres líquids interns.

La tècnica del drenatge limfàtic manual, aplicada en aquest massatge, serveix per a fer arribar a les zones limfàtiques sanes l’excés de líquid acumulat en les zones d’edema. Això s’aconsegueix per mitjà de manipulacions estratègiques.

Una gran proporció del nostre organisme és aigua i tots els processos metabòlics que mantenen la vida la necessiten. A més, és una tècnica que també actua sobre el sistema vegetatiu, produint una intensa relaxació.

El sistema limfàtic no sols regula el contingut hídric del nostre cos, sinó que també és part del sistema immunològic. Per tot això, el seu correcte funcionament té un impacte molt positiu en la nostra salut. 

Actualment, és una de les tècniques manuals més requerides pels seus importants efectes en el camp de la clínica mèdica, però també en el terreny de l’estètica i el benestar.

Per a aconseguir resultats amb aquest mètode es requereix una gran precisió per part del professional que el duu a terme.

En quins casos es recomana?

Produeix un efecte de relaxació, per la qual cosa es recomana per a situacions d’estrès.

El massatge limfàtic és favorable per a la pell, ja que es fomenta la circulació de la sang i ajuda al fet que no es formin bosses i arrugues.

El massatge limfàtic serveix per a combatre condicions circulatòries com:

Acné
Signes de l'edat
Cel·lulitis
Varius
Edemes facials
Edemes d'origen traumàtic com a hematomes
Edemes per trastorns circulatoris
Luxacions
Estirades musculars
Linfedema post cirurgia
Tractament de sinusitis crònica o migranyes

Com es desenvolupa el tractament de drenatge limfàtic manual en la nostra consulta de Barcelona?

A la primera sessió explorem les dades mèdiques i l’aspecte visual del pacient, realitzem un diagnòstic per a assegurar que és el tractament més indicat i valorem el nombre de sessions necessàries, així com la freqüència.

Abans de fer el Drenatge Limfàtic Manual, preparem al pacient a la llitera i efectuem una neteja de la zona a tractar.

Realitzem un massatge suau i indolor que activa el funcionament del sistema limfàtic superficial ajudant d’aquesta manera l’eliminació del líquid intersticial i molècules de gran grandària, facilitant la seva evacuació.

És un procediment que efectuem amb les mans, en qualsevol part del cos que necessitem tractar, procurant un massatge lent en el qual es combinen diferents maniobres de bombament.

 

Nardy Fernández

Nardy Fernández

Noemí Hernández

Noemí Hernández

Nardy Fernández diplomada en estètica i especialista en aquesta tècnica; i Noemí Sánchez Hernández, Fisioterapeuta, realitzen el drenatge limfàtic a Barcelona, ciutat on s’ubica el nostre centre.

Preguntes freqüents sobre Drenatge Limfàtic Manual:

La pressoteràpia o drenatge limfàtic mecànic està indicat en el cas d’una mala circulació, ja que afavoreix la circulació de retorn. Encara que depèn molt de l’aparell utilitzat.

El drenatge limfàtic manual actua a més sobre la proteïna de les molècules, cosa que no fa la pressoteràpia o drenatge limfàtic mecànic, que actua només sobre el líquid intersticial.

El drenatge limfàtic manual és una forma de treball i un tractament molt més personalitzat, ja que es pot actuar de forma més activa o menys en les zones més requerides. Exercint una pressió diferent i especifica a més del temps necessari en cada zona afectada.

El massatge limfàtic serveix per a combatre condicions circulatòries, a més:

 • Ajuda a reabsorbir els líquids.
 • Té una acció sedant sobre el dolor.
 • Redueix la inflamació.
 • Contribueix a millorar les defenses de l’organisme.
 • Produeix un efecte de relaxació, indicat per a situacions d’estrès.
 • És favorable per a tractar problemes de la pell.

Els efectes del massatge limfàtic són temporals i la seva durada és molt diferent en cada persona, en funció de les seves característiques, el problema que s’estigui valorant i el resultat que es vulgui aconseguir.

A vegades, es recomanen fins a deu sessions de drenatge limfàtic manual per a veure els efectes, encara que en una sola sessió s’evidencia el canvi notable produït pel tractament.

Per a aconseguir els seus beneficis solen ser necessàries diverses sessions.

L’exploració i el diagnòstic inicial que desenvolupem en la primera visita, marquen el nombre de sessions necessàries, així com la freqüència.

Sempre dependrà del cas, si és per edema facial per exemple momentani, amb una sessió podria ser suficient. Si és per un problema de cel·lulitis, retenció de líquids o per una circulació sanguínia deficient seran necessàries diverses sessions.

Es pot realitzar en qualsevol part del cos. Coll, cara, abdomen, braços, clatell, zona dorsal, zona lumbar, glutis i cames.

Per a estimular el sistema immunitari i/o en zones entumides o inflades després d’una lesió, embaràs, retenció d’edema o sanguínia, postoperatori, entre altres.

Encara que es tracta d’un massatge que ha de ser suau, existeixen algunes contraindicacions.

El massatge limfàtic està completament prohibit en casos de:

 • Càncer no tractat.
 • Infeccions agudes: pel perill de propagació per via limfàtica.
 • Trombosi, flebitis i tromboflebitis.
 • Descompensació cardíaca.
 • Varius tortuoses i amb relleu.
 • Crisi asmàtica: pel seu efecte colinèrgic.
 • Reaccions al·lèrgiques agudes.
 • Patologies renals.

Hi ha casos en els quals es podria aplicar el massatge limfàtic amb molta precaució:

 • Certes afeccions de la pell.
 • Hipotensió.
 • Síndrome del bulb carotidi.
 • Inflamacions cròniques.
 • Hipertiroïdisme i hipotiroïdisme.
 • Processos àlgids abdominals: contraindicada la manipulació abdominal en menstruacions abundants, dolor abdominal, embaràs i restrenyiment.
 • Linfedema maligne produït pel propi càncer actiu.

Necessites un tractament en drenatge limfàtic manual?

Demana una vista o sol·licita informació sobre el massatge limfàtic manual al nostre centre de Barcelona. 

Nardy Fernández i Noemí Sánchez Hernández desenvoluparan aquest tractament que t’ajudarà a combatre condicions circulatòries i millorar situacions d’estrès.