Acupuntura

Què és l'acupuntura?

L’acupuntura és una tècnica mil·lenària originària de la Medicina Tradicional Xinesa, orientada a millorar i mantenir l’equilibri energètic de l’organisme aconseguint que la persona amb alguna malaltia millori el seu estat de salut i evitant que la persona sana emmalalteixi.

Quin és el seu propòsit?

Aquesta tècnica treballa per a equilibrar el flux d’energia, anomenat «Qi», que flueix a través de canals en el cos que nodreixen els diferents òrgans.

En aquests canals o meridians estan els punts a tractar amb els diferents procediments, reequilibrant el flux d’energia i millorant l’estat de salut.

En quins casos es recomana un tractament?

El tractament amb acupuntura està reconegut per l'OMS com a efectiu per al dolor, ansietat i depressió, entre moltes altres malalties i desordres:

Dolor de l'aparell locomotor
Fibromiàlgia
Migranyes i cefalea
Síndrome premenstrual
Poliartralgies
Ginecologia
Efectes secundaris de la quimioteràpia

També és indicat per a les molèsties associades amb diferents malalties i afeccions, entre elles:

Símptomes peri i menopàusics
Menopausa
Gastritis
Còlon irritable
Psoriasis
Al·lèrgies
Síndrome post-covid
Fatiga crònica
Patologia digestiva, entre altres

Ho recomanem pel seu efecte ansiolític i antidepressiu en:

Irritabilitat i nerviosisme
Insomni
Estrès
Ansietat
Dol
Tractament d'addiccions, entre altres

Indicat en el tractament i recuperació de cicatrius, en casos d’al·lèrgia a la procaïna (utilitzada en la Teràpia Neural) o quan el pacient no vulgui realitzar-se infiltracions.

Com es desenvolupa el tractament d'acupuntura a Barcelona?

El diagnòstic de Medicina Tradicional Xinesa és la base del tractament i s’estableix tenint en compte els símptomes del pacient, la seva història clínica, estil de vida i història energètica, l’observació de l’estat de la llengua, l’examen del rostre i qualitat dels polsos.

El diagnòstic marca el tractament més convenient i els punts a treballar, entenent que es tracta l’arrel del problema i no sols els símptomes.

Aquesta tècnica treballa per a equilibrar el flux d’energia, anomenat «Qi», que flueix a través de canals en el cos que nodreixen els diferents òrgans.

En aquests canals o meridians estan els punts a tractar amb els diferents procediments, reequilibrant el flux d’energia i millorant l’estat de salut.

 

Agulles
Ajuden a estimular o sedar els diferents punts energètics del nostre cos, en funció de quina necessiti l'òrgan alterat. Pretenen normalitzar la situació energètica de l'òrgan en qüestió i restablir el seu estat de salut. Per a realitzar la punció, s'insereixen agulles estèrils i d'un sol ús (de diferents gruixos i mesures).
Electroacupuntura
En aquesta tècnica s'aplica corrent elèctric terapèutic sobre les agulles a través d'aparells d'electroestimulació, per a aconseguir un major efecte analgèsic en dolor local o generalitzat.
Auriculoterapia
Aquesta tècnica es basa a estimular una sèrie de punts que existeixen en l'orella (zona en la qual hi ha una representació de les parts de l'organisme) amb agulles o boletes magnètiques.
Fitoteràpia de Medicina Xinesa
Reforça, potència i complementa l'eficàcia dels tractaments habituals.
Llums TDP de Medicina
per a administrar calor profunda
Previous slide
Next slide
Dra. Emília Pérez

Dra. Emília Pérez

La Dra. Emilia Pérez Martínez és qui desenvolupa el tractament en acupuntura a Barcelona, ciutat on s’ubica el nostre centre. Utilitzant diferents tècniques: agulles, electroacupuntura, auriculoterapia, fitoteràpia de Medicina Tradicional Xinesa i llums TDP.

Preguntes freqüents sobre electroacupuntura, auriculoterapia i acupuntura a Barcelona:

L’acupuntura és una tècnica mil·lenària originària de la Medicina Tradicional Xinesa. Està orientada a prevenir i mantenir l’equilibri energètic de l’organisme. Els seus beneficis principals són la millora de l’estat de salut en persones amb alguna malaltia o la prevenció en persones sanes.

El tractament amb acupuntura està reconegut per l’OMS com a efectiu per al dolor, ansietat i depressió, entre moltes altres malalties i desordres.

No existeixen contraindicacions generals en el tractament amb acupuntura, no obstant això, sí que existeixen contraindicacions a tractar alguns punts concrets, per exemple, en les dones embarassades.

Les agulles són molt fines. Emprant una bona tècnica en la col·locació el pacient no ha de notar dolor ni cap molèstia. Si existeix és que s’ha col·locat de manera incorrecta i ha de ser retirada.

La durada de l’efecte terapèutic depèn del cas. En alguns casos pot durar més que en uns altres, segons la tipologia del dolor o la patologia prèvia del pacient.

En algunes ocasions serà necessari realitzar un manteniment esporàdic, marcat sempre pel diagnòstic inicial i per la resposta del pacient al tractament.

El nombre de sessions necessàries depèn del cas. Un dolor agut o crònic pot necessitar una pauta de sessions més seguida i requerir un manteniment posterior. El número i la periodicitat, la determina el diagnòstic que realitzem a la consulta.

El tractament més convenient, així com la tècnica o el procediment (agulles, electroacupuntura, auriculoterapia, llums TDP i fitoteràpia de Medicina Tradicional Xinesa) el determina el diagnòstic que realitzem a la consulta d’acupuntura de Barcelona.

El tractament amb acupuntura ajuda en el procés de pèrdua de pes, especialment quan està associat a temes metabòlics o relacionats amb l’ansietat pel menjar. 

En el nostre Centre d’acupuntura de Barcelona, un dels tractaments que més realitzem amb acupuntura és per a mitigar el dolor en algun punt i per a realitzar un abordatge emocional, especialment per a tractar l’estrès i l’ansietat.  

L’acupuntura per a l’ansietat ajuda a disminuir símptomes com la taquicàrdia, insomni, inquietud, sentiments de ràbia, tristesa, frustració, símptomes com a mal de cap o tensió muscular. 

Cal destacar que l’acupuntura i auriculoterapia estan reconegudes per l’OMS com a tractaments efectius per al dolor, l’ansietat, l’estrès i la depressió. 

Necessites un tractament en acupuntura?

Demana una vista o sol·licita informació sobre la teràpia d’acupuntura, electroacupuntura, auriculoterapia, fitoteràpia i Llums TDP 

La Dra. Emilia Pérez t’acompanyarà en la millora del teu estat de salut o fareu prevenció per mantenir o millorar la qualitat de vida actual.