Sobre nosaltres

Al Centre de Medicina Biològica som un equip pioner en medicina integrativa, que busca sempre la millora de la qualitat de vida dels pacients d’una manera integral i respectuosa.

Filosofia del centre de Medicina Biològica fundat per la Dra. Noguera

Al Centre de Medicina Biològica som un centre de salut integrativa i holística perquè:

  • Som un equip multidisciplinar de professionals de la salut (metges, infermeres, fisioterapeutes, nutricionistes i osteòpates) que treballem en sinergia entre nosaltres i amb altres professionals (com odontòlegs, psicòlegs, optometristes, podòlegs i geobiòlegs).
  • Integrem els coneixements de la medicina convencional amb els de la medicina biològica, sempre avalada científicament, buscant l’arrel de la malaltia i no atacant directa i únicament els símptomes més visibles. Tot això Utilitzant, sempre que sigui possible, medicaments de caràcter natural amb els mínims efectes adversos, així com tècniques terapèutiques poc o gens invasives.
  • La Medicina Biològica, concep l’ésser humà de manera holística, com un tot indivisible que cal tractar en conjunt tenint en compte les seves dimensions tant física com social i emocional.
clínica dra montserrat noguera

Per a nosaltres és essencial dedicar el temps necessari a escoltar i explorar als nostres pacients, per tal de brindar una atenció individualitzada i personalitzada. Tenim en compte la persona única que tenim davant, les seves necessitats i el moment vital en què es troba, i la patologia que pot està patint.

Entenem que la salut no és quelcom estàtic. Un cop hem assolit un estat de salut haurem de seguir cuidant-nos i treballant per mantenir-lo. El binomi salut-malaltia està influenciat per múltiples elements i factors i, en medicina, cal incidir sobre aquells factors que siguin modificables.

Sovint, per guarir una malaltia o conservar la salut no n’hi ha prou amb prendre un medicament, sinó que caldrà introduir canvis en el propi estil de vida: exercici físic, dieta equilibrada, descans reparador, minimitzar l’exposició a tòxics, habitatge sa, etc. Des del nostre centre mèdic us guiarem i orientarem en el procés terapèutic, i us ajudarem a implementar estils de vida més saludables perquè pugueu gaudir d’una major salut i benestar.

La nostra màxima és “Primum non nocere”, és a dir, no generar iatrogènia. Evitar que la intervenció mèdica generi un empitjorament, dolor o sofriment.

Un dels principis bàsics de la medicina biològica és acompanyar al cos en el manteniment de la salut, sense fer més mal o empitjorar la salut del pacient amb el tractament proposat.

La nostra tasca com a equip de la consulta de la Dra. Montserrat Noguera és ajudar als pacients a tenir una millor qualitat de vida de forma sostinguda en el temps, buscant i actuant sempre sobre l’etiologia dels símptomes que generen la visita, i evitant així que tornin a aparèixer de manera recurrent.

El naixement de la consulta de la Dra. Montserrat Noguera. La nostra història:

L’embrió del Centre de Medicina Biològica neix entre els anys 70-80 de les inquietuds de la Dra. Montserrat Noguera. Durant la carrera de medicina i els primers anys de feina com a metge no podia evitar preguntar-se si un altre tipus de medicina era possible. Una medicina on el centre fos el pacient i la salut. 

Això la va portar a formar-se amb professionals pioners en Medicina Naturista i Biològica a França, Alemanya, Suïssa, Colòmbia i l’Índia perquè a Espanya no existien estudis en aquests camps.  

Posteriorment, va introduir gran part d’aquests coneixements al nostre país com a docent en múltiples cursos i classes que donava, entre d’altres, a diverses universitats catalanes. 

En aquella època no existia el concepte de Medicina Integrativa. Es parlava de Medicina Biològica com aquella branca de la medicina que procurava tractar al pacient des d’un punt de vista holístic, utilitzant medicaments més naturals i buscant l’autoregulació de l’organisme sempre que això fos possible. D’aquí neix el nom de Centre de Medicina Biològica, que s’inicia l’any 1980 al barri de Gràcia, un any després que la Dra. Noguera acabi els estudis de medicina.

Posteriorment, l’any 1988, es trasllada al barri de Les Corts i l’any 2005 el Centre de Medicina Biològica canvia a la seva localització actual al carrer Muntaner de Barcelona. 

La Dra. Noguera va ser una pionera en el que actualment s’anomena, medicina integrativa.

La Dra. Padma Solanas és la filla de la Dra. Noguera. Des que va néixer s’ha impregnat dels coneixements de la seva mare que, des de sempre, l’ha tractat amb medicina integrativa. Per ella la medicina ÉS integrativa i va entrar a la carrera de Medicina ja amb aquesta idea i visió.

Abans d’acabar la carrera ja es va començar a formar en aquesta direcció i no ha parat des d’aleshores. Ha tingut la sort de formar-se amb grans professionals, molts d’ells pioners en els seus camps, reconeguts a escala internacional. És també docent a múltiples cursos i classes universitàries. I és una de les impulsores de la Medicina Ambiental tant al centre com al nostre país. 

L’Anna Ruiz és la persona que porta més temps treballant a la consulta, a excepció, és clar, de la Dra. Noguera. Es van conèixer el 1995 mentre cursava el darrer curs de la diplomatura d’infermeria, on la Dra. Noguera donava classes a l’assignatura de teràpies alternatives. Les seves classes li van obrir una nova dimensió, una nova manera de comprendre i acompanyar al pacient. 

Aquell mateix any va començar a treballar al Centre de Medicina Biològica i es va formar en múltiples disciplines al costat de la Dra. Noguera. Més tard va decidir estudiar fisioteràpia i osteopatia, on va trobar la seva vocació. 

La Dra. Assumpta Mestre, una professional clau en la trajectòria del Centre, inicia la seva relació amb l’Homeopatia des de ben petita quan una familiar seva n’era usuària a pesar de l’escepticisme de la resta de la família. Arrel de 2 incidents greus que es van resoldre amb homeopatia la Dra. Assumpta Mestre es va interessar en l’estudi de l’Homeopatia. 

L’any 1981, a l’acabar la carrera, inicia la seva activitat privada i paral·lelament es posa a fons en l’estudi de l’Homeopatia. Això la porta a viatjar a Mèxic per formar-se i posteriorment portar aquests coneixements al nostre país per tal de difondre’ls com a docent. 

Posteriorment, s’ha format amb moltes altres disciplines de la Medicina Integrativa, Medicina Biològica i Nutrició. Ha estat durant molts anys una de les cares visibles de l’Homeopatia tant a Catalunya com a Espanya.

L’any 2005, comença a treballar al Centre de Medicina Biològica a l’equip de la Dra. Noguera, on es forma en Medicina Ambiental i Electroacupuntura de Voll.

La Dra. Montserrat González, qui també recull una llarga trajectòria dins del nostre Centre, als anys 80, durant els seus darrers dos anys de la carrera de medicina a casa seva es van donar 3 casos d’efectes adversos molt greus a fàrmacs. Això la va portar a cercar una manera més natural de tractar als pacients, una que no tingués tants efectes adversos. 

En aquella època, a Espanya no hi havia pràcticament formació en Medicina Integrativa. Va tenir la sort d’incorporar-se a l’equip del Dr. Miquel Pros (metge naturista de formació alemanya que va fer ressorgir la medicina naturista clàssica). Allà va aprendre múltiples tècniques de la Medicina Naturista Clàssica. Ha impartit també, molta formació en la matèria. L’any 2005 s’incorpora al Centre de Medicina Biològica a l’equip de la Dra. Noguera.

La Dra. Maria Josep Fernández, professional amb una llarga trajectòria al Centre, es va interessar en la Medicina Integrativa arrel de la seva feina a l’atenció primària. Sentia que era necessària una visió més global i alternatives terapèutiques menys agressives. 

Es va formar en múltiples disciplines de l’àmbit de la Medicina Integrativa i va coincidir amb la Dra. Noguera arran de l’Electroacupuntura de Voll. L’any 2007 es va incorporar al Centre de Medicina Biològica on ha aprofundit en altres àmbits com la Medicina Ambiental o la Teràpia Neural.

La Dra. Emilia Pérez té una relació amb la dansa que s’inicia als 5 anys, des d’aleshores ha ballat tota la vida. 

Va estudiar medicina i es va especialitzar en Rehabilitació. Es va anar a formar a Estats Units on va treballar en un centre de rehabilitació i medicina esportiva. Als anys 90 va crear la Unitat de medicina de la dansa que encara coordina. 

Posteriorment, s’ha format també en Teràpia Neural i Acupuntura. L’any 2011 s’incorpora al Centre de Medicina Biològica a l’equip de la Dra. Noguera.

Demana una primera visita

O sol·licita informació i t’orientarem en quin dels serveis que oferim al Centre de Medicina Biològica pot donar resposta a les teves necessitats actuals i expectatives.  

T’acompanyarem en el procés de millorar la qualitat de vida d’una manera integral i respectuosa.