Medicina de la Dansa

Què és la Medicina de la Dansa?

La Medicina de la Dansa és una disciplina mèdica que tracta les lesions en ballarins o ballarines  i treballa per mantenir la salut perquè puguin continuar ballant.

És important que el metge sigui especialista en Dansa. D’aquesta manera assegurem que tindrà coneixement en la tècnica, la biomecànica, el gest i la postura; per a poder així, tractar les lesions en ballarins i prevenir-les des d’una visió mèdica, tècnica i integral.

La Medicina de la Dansa també té un enfocament preventiu i docent, ja que ajuda a determinar per què ha ocorregut la lesió, aconseguint canvis en la tècnica (per exemple, com fer un bon escalfament, ús de les sabatilles adequades, tècniques de condicionament físic, entre altres).

La branca docent de la Medicina de la Dansa es desenvolupa mitjançant classes teòriques i pràctiques (presencials o en línia), adaptades i personalitzades, que acosten al ballarí o ballarina a com preparar-se per a ballar.

En quins casos es recomana una visita mèdica amb la Dra Emilia Pérez, especialista en Medicina de la Dansa?

Recomanem una visita especialitzada en Medicina de la Dansa amb la Dra. Emilia Pérez a qualsevol professional de l’àmbit que tingui una lesió i vulgui recuperar-se, que vulgui millorar la tècnica i els gestos , prevenir lesions o millorar el seu condicionament físic.

Cal considerar que les causes més freqüents de lesió no són per la Dansa en si, sinó que la majoria són per una incorrecta tècnica, un mal escalfament, terres o sabatilles inadequades, entre altres. Així que, per a evitar lesions en ballarins, és primordial cuidar la tècnica i realitzar un condicionament físic adequat.

Com es desenvolupa una consulta amb la Dra Emilia Pérez on es poden tractar lesions en ballarins, entre altres aspectes?

A la nostra unitat de Medicina de la Dansa la Dra. Emilia Pérez realitza prevenció, diagnòstic, tractament i docència. Com a Metge especialista coneix la tècnica de diferents estils de Dansa, per la qual cosa la història clínica, l’exploració i el tractament que efectua són específics per a ballarins i ballarines i sempre sota el marc teòric de la Medicina de la Dansa.

A la primera visita realitza un ampli diagnòstic que l’ajuda a determinar què ha causat la lesió. El diagnòstic es basa en:

Revisar la història clínica del pacient.
Conèixer la seva trajectòria (estil, anys de pràctica, hores diàries, evolució de la lesió).
Fer una exploració física especialitzada. Aquesta exploració no sols es basa en un reconeixement mèdic, sinó que també explora la biomecànica, el gest del ballarí i alguns moviments específics (per exemple, col·locar-se en Paralel, col·locar-se en segona posició i baixar en Plié, fer un Gran Battement, col·locar el genoll en Passé, entre altres passos específics d'aquesta disciplina).
Si és necessari, també sol·licita proves complementàries (RM, radiografia, entre altres).

Una vegada realitzat el diagnòstic, el tractament de les lesions en ballarins s’enfoca de manera personalitzada, dirigida, específica i segura. El tractament s’enfoca en:

Revisar i millorar la tècnica, per a tractar la lesió i evitar futures lesions.
Revisar la tonificació i millorar el condicionament físic.
Realitzar sessions de teràpia neural, acupuntura i/o infiltracions.

En alguns casos, serà necessària la derivació a altres serveis segons el tractament que requereixi cada pacient (fisioteràpia, osteopatia, podologia, nutrició, entre altres).

Dra. Emília Pérez

Dra. Emília Pérez

La Dra. Emilia Pérez realitza prevenció, diagnòstic, tractament i docència en la pròpia unitat de Medicina de la Dansa.

Necessites una visita a Medicina de la Dansa?

Demana una vista o sol·licita informació amb la Dra. Emilia Pérez especialista en Medicina de la Dansa. 

T’ajudarà a tractar les lesions de ballarins o ballarines, t’acompanyarà per prevenir lesions i mantenir la salut i que puguis continuar ballant.