Reeducació Postural

Què és la reeducació postural global i analítica (RPG)?

La RGP, reeducació postural global i analítica, és un mètode fisioterapèutic suau, progressiu i actiu, vàlid per a totes les edats que treballa per disminuir o erradicar el dolor al cos.

Es basa en les cadenes musculars, que són les que ens permeten romandre drets,

i la manera en com s’organitzen a la persona. Diferenciant la musculatura estàtica (amb tendència hipertònica) i la dinàmica (tendència hipotònica).

Aquest mètode també es basa en la respiració, els sistemes musculars, esquelètic, neurològic, com els afecta la gravetat i la seva reacció.

En quins casos es recomana un tractament al centre de reeducació postural a Barcelona?

La RPG, reeducació postural global i analítica, està indicada en casos de patologies que causen dolor i/o malestar al cos. Tals com problemes posturals, musculars i articulars.

Bé a extremitats superiors (mà, canell, espatlla …), inferiors (genoll, maluc…), tronc (escoliosi, cifosi, lordosi), craniocervical, entre d’altres.

Reeducació de la postura global i augment de l’elasticitat.
Musculatura escurçada, bloqueigs articulars, entre d’altres.
Lumbàlgies, cervicàlgies, ciàtiques, hèrnies, protrusions.
Alteracions a la columna vertebral, com ara escoliosi, hiperlordosi, rectificacions.

Com es desenvolupen les sessions de reeducació postural global a la nostra consulta de Barcelona?

Com a osteòpata i fisio de reeducació postural a Barcelona, es realitza un estudi detallat a escala global i analítica, dissenyant un tractament que ajudi a comprendre i solucionar les causes del dolor.

La durada del tractament de reeducació postural estarà determinada per les patologies de base que tingui el pacient.

El tractament consisteix en una sèrie d’exercicis individualitzats, adaptats i progressius d’estiraments globals.

Col·loquem a la persona en diferents postures d’estirament global. La posició inicial és relativament còmoda, avançant cap a una progressió d’estirament en funció de la limitació i compensació.

Aquests estiraments actius de les estructures i teixits, amb la col·laboració importantíssima de la respiració, disminueixen les compensacions, corregeixen zones amb deformacions, obtenint una reducció i/o desaparició del problema i, per tant, del dolor.

Manel López

Manel López

Al nostre centre de reeducació postural a barcelona, Manel López, fisioterapeuta, osteòpata i RPG, reeducació postural global i analítica, desenvolupa el tractament com a fisio de reeducació postural.

Preguntes freqüents que es fan al fisio de reeducació postural a la consulta de Barcelona:

La reeducació postural global és un tractament individualitzat i global. A través de la teràpia manual i mitjançant exercicis, s’alonguen teixits, tracten articulacions i redueixen tensions per alleujar i eradicar dolors.

Les cadenes musculars són un conjunt de musculatura i fàscies que treballen de forma coordinada, distribuint diferents forces per mantenir la postura del nostre cos.

En patologies que causen dolor i/o malestar al cos. Tals com problemes posturals, musculars i articulars, bé a extremitats superiors, inferiors, tronc, craniocervical, entre d’altres.

Allongant tots els teixits i tractant articulacions reduïm tensions i d’aquesta manera es corregeixen compensacions i deformacions, obtenint com a benefici la disminució o eradicació del dolor.

La durada del tractament al centre de reeducació postural de Barcelona està determinada per les patologies de base que tingui el pacient. No és el mateix una persona amb una lumbàlgia o escurçament muscular, que si a més a més té escoliosi, hiperlordosi, entre d’altres.

L’estudi detallat a escala global i analítica que fem fa el fisio de reeducació postural a l’inici, ens serveix per dissenyar un tractament a mesura que determina el nombre de sessions.

Sí. És un tractament que no es recomana per a persones que pateixin traumatismes severs. Problemes psicològics greus, demències. Malalties de cor en el moment del tractament.

Amb un tractament en RPG, reeducació postural global i analítica, s’aconsegueix una disminució les compensacions que realitza la nostra musculatura, es corregeixen les zones amb deformacions, obtenint una reducció i/o desaparició del problema, i per tant, del dolor.

Cada tractament és individualitzat, això vol dir que el tractament s’adequa a cada persona per evitar al màxim les sensacions de dolor.

No obstant això, poden aparèixer molèsties o dolor a les primeres sessions i desaparèixer en funció del tractament.

És interessant fer alguns exercicis a casa per mantenir el benefici que s’ha rebut al tractament. A la consulta pautem aquests exercicis segons les necessitats de cada persona.

Dependrà de si la persona té una patologia aguda, es poden sentir algunes molèsties durant unes hores.

Necessites un tractament en reeducació postural global?

Demana una vista o sol·licita informació sobre el tractament en RPG a la nostra consulta de Barcelona. 

Manel López desenvoluparà el tractament en què aconseguiràs reduir i/o desaparèixer el problema (postural, muscular o articula), i, per tant, el dolor.