Teràpia Neural

Què és la teràpia neural?

És un tractament mèdic, que consisteix en la injecció de procaïna (un anestèsic local), en diferents punts específics de l’organisme, amb l’objectiu de desfer bloquejos en parts específiques del sistema nerviós.

La teràpia neural efectua estímuls mitjançant injeccions de procaïna en dosis mínimes diluïda amb sèrum fisiològic, sobre el sistema nerviós vegetatiu del pacient, que regula, entre molts altres aspectes, el dolor, la inflamació, la relació amb el sistema hormonal, immune, visceral i emocional.

La procaïna en dosis mínimes i diluïda no té efecte anestèsic, sinó que actua com un reparador i regulador del sistema nerviós autònom. D’aquesta manera, és possible reorganitzar el sistema nerviós i poder-li brindar a l’organisme una reacció auto curativa, a fi d’eliminar o millorar, depenent de l’estat de salut de base, les disfuncions o alteracions que ens fan emmalaltir.

De la mateixa manera que l’organisme pot emmalaltir, habitualment, també disposa de tots els mitjans necessaris per a curar-se. La teràpia neural amb procaïna facilita la resposta autocurativa de l’organisme.

Per què la teràpia neural i la procaïna actua en el sistema nerviós?

El sistema nerviós vegetatiu (autònom) es troba escampat per la nostra pell, òrgans i teixits, connectant el medi intern amb l’extern. És el sistema que organitza i connecta tots els sistemes de l’organisme entre si.

D’aquesta manera, les cèl·lules estan íntimament relacionades unes amb les altres, per molt allunyades que es trobin, tant anatòmicament com fisiològica. Per aquesta raó, trobem disfuncions o alteracions en qualsevol part de l’organisme, l’origen dels quals pot estar molt allunyat físicament.

D’aquí l’interès d’infiltrar, amb la teràpia neural, procaïna en el sistema nerviós vegetatiu, que és de fàcil accés i pot actuar sobre punts llunyans.

Com es realitza un tractament amb teràpia neural a la nostra consulta de Barcelona?

Com a metges experts en teràpia neural amb l’exploració clínica i física del pacient determinem si existeix alguna irritació important en el sistema nerviós.

Aquestes irritacions es poden manifestar com a cicatrius, inflamacions, infeccions, problemes de pell, neuràlgies, processos crònics de dolor o qualsevol altra patologia.

El tractament s’efectua mitjançant injecció de procaïna diluïda al 0.5%, usem agulles molt fines per a minimitzar el dolor. Les aplicacions, majoritàriament es realitzen a la pell a un nivell molt superficial, però a vegades ens interessa injectar-la en un punt gallet muscular (una mica més profund), una articulació o en les proximitats d’un plexe nerviós per a aconseguir un efecte més global i profund.

Segons la necessitat al nostre centre on fem teràpia neural de Barcelona realitzem acuinjection, una tècnica en la qual s’injecten amb procaïna els punts d’acupuntura.

Podem fer també injeccions endovenoses, quan injectem una petita quantitat de procaïna endovenosa de forma molt lenta.

I a vegades és interessant barrejar una mica de sang del pacient amb procaïna i injectar-lo en algun punt concret, una tècnica anomenada autohemo.

Com a metges de teràpia neural tenim en compte i tractem camps d'interferència, és a dir, focus inflamatoris crònics que sobrecarreguen l'organisme i l'afebleixen. Es poden donar per:

Presència de metalls a la boca (amalgames, corones, implants), pròtesis, plaques i claus òssies, grapes.
Paradontosis, endodòncies.
Cicatrius, tant quirúrgiques com traumàtiques, fins i tot cremades.
Tòxics persistents a l'organisme com a restes de pesticides, dissolvents o altres químics.
Virus latents.
Síndrome de l'intestí permeable, gastritis, càndides, paràsits.
Bronquitis, amigdalitis, otitis i sinusitis de repetició.
Inflamacions hepàtiques i biliars. Infeccions urinàries de repetició, pielonefritis.
Infeccions urinàries de repetició, pielonefritis.
DIU vaginal, infeccions vaginals, prostatitis.
Estrès.
Entre altres

Com a metges de teràpia neural quin tipus de malalties tracteu amb aquesta tècnica?

La teràpia neural resulta ser molt eficaç a l’hora de tractar cicatrius, perquè aquestes són zones clarament irritades, a l’haver una agressió física de la pell i, per tant, del sistema nerviós vegetatiu. Una cicatriu pot causar altres problemes a distància.

Tractant-la desfem els bloquejos d’aquesta zona i generem un estímul autocuratiu.

 

A més, la teràpia neural amb procaïna es recomana en casos de:

Dolor de tipus agut i dolor crònic d'origen degeneratiu, inflamatori o postoperatori.
Trastorns osteomusculars: cervicalgia, lumbàlgia, dolor postquirúrgic, tendinitis, dolors articulars d'origen artrósico.
Alteracions de la son.
Quadres inflamatoris com la distròfia simpàtic-reflecteix.
Cefalea i migranya, vertigen, contractures i espasme muscular de diferent origen.
Síndrome ATM, fibromiàlgia entre altres.
Problemes endocrins, digestius i metabòlics.
Dolors a la boca per múltiples orígens.

A la consulta de Barcelona, la teràpia neural la desenvolupen la Dra. Emilia Pérez, la Dra. Montserrat Noguera; la Dra. Padma Solanas, la Dra. Assumpta Mestre, la Dra. Mª Josep Fernández; la osteòpata, fisioterapeuta i infermera, Anna Ruiz i la infermera i màster en Teràpia Neural, Teresa Montaner.

Dra. Emília Pérez

Dra. Emília Pérez

Teresa Montaner

Teresa Montaner

Dra. Montserrat

Dra. Montserrat

Dra. Padma Solanas

Dra. Padma Solanas

Assumpta Mestre

Assumpta Mestre

Anna Ruíz

Anna Ruíz

Preguntes freqüents que rebem a la consulta de Barcelona sobre teràpia neural:

Si el nostre sistema nerviós s’irrita o bloqueja, ja sigui per una intervenció quirúrgica o una altra patologia, el tractament desfà els bloquejos d’aquesta zona i facilita així la lliure circulació d’informació i d’energia necessària per a mantenir i/o recuperar el nostre equilibri natural. D’aquesta manera podran millorar dolors o altres trastorns.

Encara que sempre depèn de la persona i la patologia de base, l’efecte és durador en el temps. Encara que és habitual que, en les primeres sessions, les molèsties desapareguin temporalment per a reaparèixer més tard, a mesura que anem realitzant tractament l’efecte és més durador fins a ser permanent.

Depèn de la persona i el trastorn de base. En algunes ocasions amb una sola injecció és suficient, encara que el més habitual és que els efectes més duradors comencin a veure’s a les 3 sessions i sovint és suficient amb unes 5 sessions.

És un anestèsic local. En teràpia neural la procaïna s’administra en dosis diluïdes, no amb finalitat farmacològica, sinó reparadora, perquè posseeix una qualitat elèctrica capaç de repolaritzar cèl·lules que, a causa d’una agressió, han estat despolaritzades, provocant d’aquesta manera una irritació al sistema nerviós.

Els punts on  s’aplica seran qualsevol camp interferent, cicatriu, zona dolorosa, punt gallet, punt d’acupuntura… que, per clínica i exploració física, siguin adequats per al tractament.

La teràpia neural actua sobre el sistema nerviós vegetatiu actuant mitjançant la infiltració d’un anestèsic a dosis baixes, mentre que l’acupuntura treballa a través dels meridians aplicant agulles sense infiltrar cap fàrmac.

En la gran majoria dels casos, després d’una sessió, no es sentirà res especial. En algunes ocasions es pot sentir mareig, majoritàriament lleu. També és possible que es despertin molèsties o dolors que recorden a aquells que van ocasionar el camp interferent, i a vegades es desperten també emocions o records.

Les contraindicacions absolutes són: l’al·lèrgia la procaïna, la miastènia greu, la presa concomitant de sulfamides (un tipus d’antibiòtic) i la hipotensió greu.

En les persones que prenen anticoagulants no es poden realitzar infiltracions profundes.

Excloent aquestes situacions que sempre comentem com a metges de teràpia neural, és una tècnica molt segura que es pot aplicar fins i tot a dones embarassades i nens.

Necessites un tractament en teràpia neural?

Demana una vista o sol·licita informació sobre la teràpia neural a la nostra consulta de Barcelona. 

Un tractament que facilita la recuperació del teu equilibri natural, millorant dolors o altres trastorns, sent molt eficaç també per tractar cicatrius.