Fisiotèrapia a Barcelona

Què és la fisioteràpia?

És l’art i la ciència que preserva, prevé i restableix la salut mitjançant un conjunt de mètodes, actuacions i tècniques.

És un mètode curatiu a través de la teràpia manual (mobilitzacions, estiraments, massatge, entre d’altres), l’aplicació d’agents físics (calor, llum, entre d’altres) i la utilització de tècniques com l’acupuntura i la moxibustió.

El propòsit principal és millorar, mantenir o restablir el benestar funcional de la persona en l’àmbit físic, emocional i social.

També intervé en la prevenció i el tractament de deficiències, discapacitats motrius o funcionals per arribar al màxim nivell d’autonomia i/o màxim rendiment en l’activitat física, laboral i esportiva.

En quins casos es recomanen els tractaments de fisioteràpia?

És molt útil pel tractament de patologies cròniques (artrosis, fibromiàlgia, entre d’altres), perquè a més de millorar els símptomes, ensenya a escoltar el cos i millorar la qualitat de vida.

Es recomana també per a la recuperació de traumatismes i per tractar simptomatologia osteomuscular aguda.

Cervicàlgies, lumbàlgies, dorsàlgies, ciàtiques, esquinços, torticolis, artrosis, reuma, escoliosis, mal d’esquena, hèrnies discals, artritis, patologia de menisc, dolor muscular, osteoporosis, lesions esportives, entre d’altres.

Indicada per persones que pateixen cefalees, migranyes, entre d’altres. Així com per pal·liar simptomatologia oncològica.

També té un caràcter preventiu i com a professionals de fisioteràpia de Barcelona, ho recomanem les persones que desitgin mantenir un nivell adequat de salut.

Artrosis
Fibromiàlgia
Recuperació traumatismes
Cervicàlgies
Lumbàlgies
Dorsàlgies
Ciàtiques
Esquinços
Torticolis
Artrosis
Reuma
Escoliosis
Mal d’esquena
Hèrnies discals
Artritis
Patologia de menisc
Dolor muscular
Osteoporosis
Lesions esportives
Cefalees
Migranyes
Simptomatologia oncològica
Entre d’altres

Com es desenvolupa un tractament a la nostra clínica de fisioteràpia?

A l’accedir al nostre centre de fisioteràpia de Barcelona i durant la primera sessió, fem un diagnòstic global i funcional de la persona i establim objectius a curt, mitjà i llarg termini.

Elaborem un pla de tractament individualitzat que inclou els tractaments de fisioteràpia a consulta i unes pautes individualitzades per seguir treballant fora de la consulta. 

A cada sessió revisem el pla de tractament segons la resposta del pacient a les diferents intervencions.

centre fisioteràpia barcelona. tractament individualitzat
Noemí Sánchez

Noemí Sánchez

Manel López

Manel López

La Noemí Sánchez Hernández, fisioterapeuta acupuntora; i el Manel López, fisioterapeuta, osteòpata i RPG; desenvolupen aquests tractaments al nostre centre de fisioteràpia de Barcelona.

Preguntes freqüents sobre el tractament de fisioteràpia

Si es pateix una lesió sigui per causes esportives o per un accident.

Molèsties o dolors articulars o musculars. 

Pèrdua de mobilitat o dificultat en dur a terme activitats de la vida diària.

Tensió muscular, contractures i estrès.

Disminuir el dolor, reduir les tensions musculars. Millorar la mobilitat dels teixits i la qualitat del moviment. Evitar lesions. Incrementar la sensació de benestar i guanyar vitalitat.

No, segons la tècnica utilitzada i la sensibilitat del pacient hi ha diferents sensacions, però la intensitat s’adapta a cada persona.

Depèn de cada cas, com a professionals de la fisioteràpia a Barcelona, considerem que normalment de 3 a 5 sessions són suficients i després es realitza un manteniment.

No, però accelera la recuperació i ajuda a mantenir les millores aconseguides. 

No, el fisioterapeuta informarà en cada cas si poden aparèixer algunes sensacions depenent de la tècnica emprada després de les sessions.

La mobilització d’articulacions, els estiraments i diferents tipus de massatge segons la zona i la patologia. Aplicació de calor, fred o estimulació elèctrica muscular. També s’utilitzen diferents tipus d’exercicis.

L’acupuntura és una tècnica no farmacològica que consisteix en la inserció de fines agulles en punts específics de la superfície corporal, amb una finalitat terapèutica.

És una de les tècniques de la Medicina Tradicional Xinesa que consisteix a aplicar calor en punts concrets amb un pur de moxa fet a base d’artemisa.

En fisioteràpia s’aplica l’electroteràpia, es pot centrar més en la zona de la lesió i es poden fer sessions diàriament; i l’osteopatia es basa en un tractament manual.

La principal diferència és que la kinesiologia és una tècnica manual que utilitza el moviment com a mètode d’estudi i diagnòstic; mentre que la fisioteràpia, és un conjunt de tècniques que tracta els pacients que pateixen de forma física o pèrdua de moviment, a causa d’un accident, malaltia, lesió o envelliment. 
 
La fisioteràpia inclou la kinesiologia, el tractament manual, l’electroteràpia, entre d’altres. 
 
La kinesiologia estudia el moviment corporal i concretament la reacció muscular davant d’un factor estressant o de sobrecàrrega. Busca l’origen del problema (físic i/o emocional) i indaga si els sistemes que els condueixen estan danyats (sistema circulatori, nerviós…), sent de gran ajuda per establir un pla de tractament holístic. 
 
El fisioterapeuta treballa promovent un moviment correcte i presta atenció individualitzada per al desenvolupament i la restauració de la capacitat funcional. Usarà el seu coneixement profund de com funciona el cos, combinat amb habilitats clíniques pràctiques, per avaluar, diagnosticar i tractar els símptomes, a més de prevenir moltes lesions i condicions de salut. 

Necessites un tractament en fisioteràpia?

Demana una vista o sol·licita informació sobre el tractament en fisioteràpia al nostre centre de Barcelona. 

Noemí Sánchez Hernández i Manel López t’ajudaran a disminuir el dolor, reduir les tensions musculars, millorar la mobilitat i evitar lesions.