Test d’intoleràncies alimentàries

Algunes proteïnes contingudes a determinats aliments poden desencadenar un procés de tipus immunològic a l’organisme, amb la producció d’immunoglobulines del tipus A i G. Aquests tipus d’immunoglobulines no desencadenen un procés al•lèrgic, però sí gran quantitat de trastorns que, de forma insidiosa, poden fer minvar la nostra salut. És el que s’anomena intolerància alimentària.

S’ha pogut demostrar científicament que, suprimint de la dieta els aliments intolerats, l’organisme recupera en un alt percentatge de casos la seva capacitat d’autoregulació, tot apreciant-se una notable millora en el cas de les següents patologies:
– Trastorns gastrointestinals (dispèpsies, flatulències, colon irritable, diarrea, restrenyiment).
– Processos inflamatoris de la pell (prurit, èczema, acne, psoriasi, urticària).
– Trastorns psicològics (angoixa, depressió, fatiga crònica, hiperactivitat infantil).
– Cefalees i migranyes.
– Patologies articulars.
– Rinitis i bronquitis asmàtica.
– Obesitat/Sobrepès (dificultat per a perdre pes).

El test d’intoleràncies alimentàries s’efectua mitjançant l’anomenada electroacupuntura de Voll, que, a través de fenòmens de bio-ressonància, permet detectar els desequilibris que ocasionen a l’organisme els al•lèrgens continguts en 197 aliments.

Un cop realitzat el test, és important no consumir els aliments que apareixen a la llista de no recomanats i comprovar bé els ingredients que figuren a les etiquetes dels productes envasats, per tal de tenir cura de no consumir-los.

Després de seguir una dieta des-sensibilitzadora durant tres mesos, es recomanable repetir el test d’intolerància a fi i efecte d’anar introduint a la dieta aquells aliments que l’organisme vagi acceptant progressivament.