Infiltracions d’àcid hialurònic

L’àcid hialurònic és una substància injectable a nivell articular que s’utilitza en medicina per tal de millorar la viscositat i l’elasticitat del líquid sinovial de les articulacions, i afavorir així el quadre inflamatori i de dolor articular.

S’utilitza, principalment, en casos d’artrosi en diferents articulacions, en particular als genolls, encara que també als malucs, les espatlles, els turmells i les mans.

Al actuar com a lubricant, disminueix la tensió que exercim normalment sobre les diferents articulacions en les accions més comuns de la vida quotidiana, com ara caminar, baixar escales o en la pràctica esportiva.

Les infiltracions, l’efecte de les quals sol durar entre 6 i 12 mesos, han de ser realitzades per un metge expert. La milloria és progressiva al llarg de les setmanes posteriors a la infiltració, essent la resposta variable segons l’estat del pacient i les característiques de la seva artrosi.

Convé recordar que, en casos d’artrosi, recomanem, a més  a més, la pràctica d’exercicis específics, així com l’ajuda d’altres teràpies.

Els riscos de les infiltracions són mínims, raó per la qual és una teràpia molt eficaç en casos d’artrosi dolorosa. Igualment, resulta molt útil com a prevenció en casos d’activitat física intensa, com succeeix en els esportistes.